Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

800
Kulttuuri

VR-kiertue japanilaisten opiskelijoiden luomiin Hiroshiman pommituksiin

800

6. elokuuta 1945 Yhdysvallat pudotti atomipommin Japanissa sijaitsevaan Hiroshiman kaupunkiin tappamalla arviolta 140 000 ihmistä.

Tapahtuma muutti toisen maailmansodan kulkua ja osoitti ydinaseiden uskomattoman tuhoisaa voimaa. Nyt Associated Pressin raportit japanilaisten opiskelijoiden tiimi on kehittänyt virtuaalitodellisuuskokemuksen, joka herättää hyökkäyksen ja pyrkii korostamaan kauhistuttavia kauhuja, joita ydinräjähdys sai aikaan kaupunkiin – ja estää sen tapahtumasta yhä uudelleen.

Hanke on kaksi vuotta Fukuyaman teknisen lukion opiskelijoille, jotka sijaitsevat noin 60 kilometriä Hiroshimasta itään. Se sijoittaa käyttäjät Hiroshiman Motoyasu-joelle, jolloin he voivat vilkaista aikakauden maisemia ja rakennuksia HTC Vive -kuulokkeen kautta. Tutkimalla vanhoja valokuvia ja pääsemällä pommitusten ensimmäisen käden tiliin, opiskelijat pystyivät uudelleen luomaan Hiroshiman vuonna 1945.

‘Kun olin luonut rakennukset ennen atomipommin laskeutumista ja sen jälkeen, olen nähnyt monia kuvia menneistä rakennuksista. Tunsin todella, kuinka pelottavia atomipommeja voi olla’, opiskelija Yuhi Nakagawa kertoi Associated Pressille .

‘Ne, jotka tiesivät kaupungin hyvin, kertovat meille, että se on tehty hyvin. He sanovat, että se on hyvin nostalgista’, lisäsi projektin valvojana toiminut tietokoneopettaja Katsushi Hasegawa.

Virtuaalitodellisuus on vähitellen poistunut videopelien juurista ja yleisemmistä sovelluksista. Yellowstonen kansallispuisto haluaa käyttää sitä auttamaan sinua estämään karhuhyökkäykset ja Anne Frankin talon museo loi äskettäin Frankin historiallisen salaisen liitteen virtuaalitodellisuuden . Odottavat vanhemmat voivat jopa katsella VR: n synnytystä , valmistautua tulevaan.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *