Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

Daniel Jones vaimonsa Kathleen De Leonin ja lasten Keira ja Mikayla kanssa.
Musiikki

Rauha, joka tuhosi Savage Gardenin

Savage Gardenin jaossa oli aina jotain, joka tuntui erittäin lopulliselta.

Australian pop-yhtyeen ura oli tiukka. Duo teki vain kaksi albumia, heidän itsestään nimitetyn vuoden 1997 debyytin ja vuoden 1999 vahvistuksen , joista kukin synnytti amerikkalaisen yhden singlen: Truly Madly Deeply ja tiesin, että rakastin sinua .

Kaksikymmentä vuotta siitä, kun he olivat viimeksi tallentaneet yhteen, puolen tusinan bändin osumia toistetaan edelleen suuressa kierrossa radioasemilla ympäri maailmaa.

Myynnin osalta Savage Garden on ehdottomasti yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä bändeistä, myymällä 23 miljoonaa ennätystä ennen kaatumista ja polttamista, kun niiden yksittäinen Crash ja Burn kiipeivät kaavioita.

Darren Hayes ja Daniel Jones tapasivat vuonna 1994, kun jälkimmäinen sijoitti Brisbanen kadun lehdistössä ‘laulajahaluisen’ mainoksen.

Laulaja oli etukäteen kattava bändi, joka lyö Gold Coastin pubille ja klubi-näyttämölle, mutta pari hajosi pian toisistaan ja rakensi luettelon alkuperäisestä materiaalista.

He lähettivät 150 demoa tallentamaan tarroja ympäri maailmaa ja saivat vain yhden purun – legendaariselta Aussie-johtajalta John Woodruffilta, joka neuvotteli useista tajuista lisenssitoimista, jotka varmistivat, että bändi olisi etusijalla eri markkinoilla eri puolilla maailmaa.

Vuosisadan loppuun mennessä he tulivat pois kahdesta ensimmäisestä albumista ja uuvuttavasta maailmankiertueesta.

Koko kokemus oli vaikuttanut molempiin eri tavoin. Hayes syntyi stardomille, kun Jones vihasi kaikkea sitä mukanaan. Heillä oli täysin erilaiset suunnitelmat tulevaisuutta varten. Savage Garden oli ohi.

Heidän jakautumisensa tuntui ennenaikaiselta sekä fanien että teollisuuden kannalta. Jones oli se, joka aloitti sen, vaikka Hayes oli ensimmäinen, joka ilmoitti siitä virallisesti, ja kertoi Australian toimittajille, että ‘Se on, Savage Garden on ohi’ vuoden 2001 haastatteluissa.

Se oli se, vaikka Jones huomasi isänsä kautta, joka näki televisio-raportin Hayesin julistuksesta.

Täten tehtiin hankala puhelu, jossa Hayes ‘oli hyvin anteeksipainuva’, järjestettiin lehdistötilaisuus ja Savage Garden oli virallisesti päättynyt.

”Olemme edelleen hyviä ystäviä”, Jones vakuutti Billboardin tuolloin.

LOPULLINEN NAIL

Vaikka pari on säilyttänyt pahaa verta, ei ole kiistetty, että Jones veti maton ulos Hayesista uransa huipulla.

Ja ei ollut mitään henkilökohtaista putoamista syylliseksi, ei juicy-taistelua hammastemme upottamiseksi, vain kohtuullinen totuus: Jones vihasi elämäntapaa.

Hän vihasi jatkuvaa kiertuetta, valokeilaa, kaikkea sitä. Hänen varjoinen läsnäolonsa jokaisessa Savage Garden -klipissa varoitti hänen tahtonsa kohti stardomia.

Se oli aivan liian paljon, ja lukuisissa haastatteluissa hän on hylännyt kaikki ehdotukset pahasta.

‘Yksi asia, jota en koskaan halunnut Darrenille ajatella, oli se, että se oli henkilökohtainen häntä vastaan’, hän vaati vuonna 2015, kun taas toisti todellisuuden.

”En ole koskaan rakastanut bändin elämäntapaa tai kiertueen olemassaoloa. En ole koskaan sanonut mitään muuta. ”

Itse asiassa Savage Garden jakoi hyvin ennen kuin Hayes ilmoitti siitä.

Asiat näyttävät korjaamattomilta viikolla, ennen kuin toinen albumi, Affirmation , tuli ulos.

Jones ei halunnut sitoutua kansainvälisen kiertueen ja myynninedistämisvelvollisuuden sirkukseen, jonka albumi oli lähes romutettu yhdennentoista tunnissa.

Jonesia suostutettiin: jos Hayes teki kaiken albumin julkisuuden – väsymättömät myynninedistämislentot, lehdistö junketit ja puhelinhaastattelut – sitten Jones suostui kiertueeseen.

Jones jäi, albumi myi kahdeksan miljoonaa kappaletta ja pari ei koskaan tallentanut toisiaan uudelleen.

RASKA JA PURKA

Hayes uskoi aluksi, että hän ja Jones jatkavat kirjallisesti lauluja yhdessä soolouransa jälkeen, kun Savage Garden oli pois tieltä. Pian tuli selväksi, että näin ei tapahtuisi.

Hayes julkaisi Spinin vuoden 2002 alussa, disco pop -albumin, jonka tarkoituksena oli tuoda hänet sooloartistiksi, aivan kuten Michael Jackson oli tehnyt vuonna 1979 Off The Wallin kanssa .

Taiteellisena lausumana se oli vahva. Myynti ei kuitenkaan ollut laastari Savage Gardenissa, ja albumi myi vain 118 000 kappaletta Amerikassa.

Hänen vuoden 2004 albuminsa The Tension ja Spark ottivat tummemman elektro-käännöksen ja myivät pahempaa. Vuonna 2006 hänen levy-yhtiö Columbia pudotti hänet; seuraavana vuonna hän itse julkaisi kolmannen albuminsa.

25-kappaleinen kaksoiskappale, joka sisältää voimakkaasti 1983 Fairlight-syntetisaattorin, on edelleen merkki siitä, mitä Hayes myöhemmin kuvaili ”kapinalliseksi”. Se ei myynyt myöskään.

Savage Gardenin purkautumisen jälkeen Jones rakensi oman tallennusstudionsa ja aloitti levytuotteen Meridien Musik.

Tänä aikana hän lanseerasi Aneikin nimisen bändin: duo, jonka hän perusti, allekirjoitti, kirjoitti kappaleita ja tuotti – mutta ei ollut jäsen. Se oli ihanteellinen kokoonpano miehelle, joka huojui huomion ja halusi haudata itsensä studiossa elämääsi.

Aneikin ainoa tyytyväinen tapaaminen oli Australian radion eniten soitettu kappale vuonna 2002, ja jonkin aikaa näytti siltä, että Jonesin pop-radio-älykkäät olivat helposti siirrettävissä.

Aneiki hajosi kuitenkin vain yhden albumin jälkeen. Jones kirjoitti samana vuonna Bachelor Girl -laulun ja lopetti yhtäkkiä musiikkiteollisuuden. Hän meni naimisiin Kathleen de Leonin kanssa lasten ryhmästä Hi-5 ja muutti Las Vegasiin kiinteistöjen kääntämiseksi. Musiikki on edelleen harrastus.

EI TULEEN YSTÄVÄT

Vuosien varrella Hayes on usein tuntenut koettelemaan mahdollisesta Savage Garden -uudistuksesta, joka huijasi toivottavaan Daily Telegraph -kirjoittajaan vuonna 2007, ja joka oli sekoittanut Spice Girlsin jälleennäkemyksen aiheen ehdottaakseen samanlaista asiaa.

‘Ei ei koskaan. Sanoin kerran, että tekisin vain, jos se paransi syöpää, ja se on vielä niin, että minusta tuntuu ”, Hayes sanoi.

Tämä oli kaksoiskappaleen painalluksen aikana, ja 80-luvulta peräisin olevasta syntetisaattorista huolimatta hänen musiikkinsa oli hajallaan, hän ei ollut täsmälleen mielessä kehässä vaaluttamaan nostalgista. Tai ehkä hän ei halunnut keskustella Spice Girlsistä.

Vuoteen 2015 mennessä hän oli pehmentänyt ajatusta, ja nyt hän päätti ottaa Savage Gardenin yhdistymisen kyselyt ‘valtavaksi kohteluksi’ samalla kun se on päättäväinen. Periaatteessa se ei vain tapahdu.

”Bändin kanssa se on todella avioliitto”, hän selitti tuolloin news.com.au.

”Meidän tapauksessamme meillä oli avioliitto, joka päättyi avioeroon. Ihmiset eivät mene naimisiin onnettomuudessa, eivätkä he pääse eroon onnettomuudesta. On syitä siihen, miksi musiikilliset suhteet ovat maagisia, ja samoista syistä ne ovat joskus, miksi he eivät voi kestää.

‘En usko, että olisimme pysyneet purkautuneina, mutta kauan se on ollut, jos se oli onnettomuus.’

Tällä viikolla Jones mainitsi Australian radiossa, että duolla ei enää ollut ystävyyttä.

Puhuessaan 97.3: n Biancalle, Mike & Bobille, Jones sanoi, että hän ja Hayes näkivät toisensa muutama vuosi sitten, ex-managerin häät, ja ‘vain tunnustivat toistensa’.

”Rakastan edelleen kaveria kovasti. Olemme vain erilaisia ihmisiä, Jones sanoi.

”Ei ole väärinkäytöksiä. Se on vain eri suuntiin ja eri ihmisille. Meillä ei ole enää ystävyyttä tai työsuhteita. ”

COMEDIC-LOPPU

Asiat päättyvät. Asiat kaatuvat. Asiat palavat. Samaan aikaan Hayes suunnittelee suunnittelevansa täysin uutta tekoa. Hän julkaisi viimeksi albumin vuonna 2011, lopetti kiertueen vuonna 2012, ja vuodesta 2013 opiskeli suhteellisen salassa The Groundlingsissä, tunnetussa Los Angelesin improvisaatiokoulussa, joka synnytti Jimmy Fallonin, Adam Carollan, Daryl Hannahin ja Conan O'Brienin.

Vuonna 2015 hän käynnisti komedian podcastin, The He Said He Said Show , vuonna 2015 komedia Tim Stanton, Groundlings-ystävän kanssa. Musiikki näyttää olevan viimeinen asia hänen mielessään.

Hayes ei ole vain viihdyttävä uuden Savage Garden -materiaalin luomisesta, mutta hän on itse asiassa muuttanut tahtoaan varmistaa, että kuka tahansa, joka johtaa omaisuutensa, ei vapauta mitään jälkimäistä materiaalia.

Kun hän ja Jones joutuivat vetämään vuoden 1994 demon nimeltään She ulos holvista voidakseen vahvistaa toisen Savage Garden -kokoelmalevyn, Hayes harjasi, viitaten hänen tiukan luettelonsa iloon, joka oli samanlainen kuin ‘tunne jättää täydellisesti järjestetty ruokapöytä’.

Tosiasia on, että Savage Gardenin molemmat jäsenet eivät ole kiinnostuneita uudistamisesta, mutta elintärkeämmin – he tietävät, että he eivät yksinkertaisesti saa.

He tietävät myös, että kaikki paluumatkalla olisi lopulta pettymys. Heidän uransa lyhyt osa on tärkeä osa valitusmenettelyä. Kuten Hayes sanoi, samat ominaisuudet, jotka tekevät siitä maagisen, kertoivat myös kuolemastaan.

Se, että he tekivät miljoonia dollareita bändistä ja näkevät edelleen mojova rojaltitarkastuksia jatkuvasta kiinnostuksesta heidän luetteloonsa, takaa, että heidän perintönsä laatua ei koskaan vaaranneta virheellinen käteisraha.

He eivät koskaan pilaa sitä, koska heidän ei tarvitse.

Anna Hayesille viimeinen sana: ”Me jätimme sen täydelliseen kuntoon.”

Daniel Jones vaimonsa Kathleen De Leonin ja lasten Keira ja Mikayla kanssa.

Daniel Jones vaimonsa Kathleen De Leonin ja lasten Keira ja Mikayla kanssa. Lähde: Mukana

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *