Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

2018 Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Nadia Murad
Kulttuuri

Nobelin rauhanpalkinto jaetaan pari, joka taisteli seksuaalisen väkivallan käytöstä sodassa

dou34a1xsaapft4

Vuoden 2018 Nobelin rauhanpalkinto jaettiin palkituksi perjantaina kahdelle ihmiselle, jotka ovat taistelleet korostamaan seksuaalista väkivaltaa sodassa ja aseellisissa selkkauksissa , jotta sen tekijät voidaan saattaa oikeuden eteen.

2018 Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Denis Mukwege

Denis Mukwege ja Nadia Murad valittiin Norjan Nobel-komitean palkinnoksi heidän ponnisteluistaan tällaisten sotarikosten torjumiseksi.

Kongon demokraattisen tasavallan gynekologi Mukwege elää periaatteella, että ‘oikeudenmukaisuus on kaikkien liiketoiminta’, mikä tarkoittaa, että me kaikki jaamme vastuun seksuaalisen väkivallan ilmoittamisesta ja torjumisesta sodassa.

Bukavun Panzi-sairaalassa työskentelevä Mukwege ja hänen henkilökuntansa ovat käsitelleet tuhansia tällaisten hyökkäysten uhreja. Hän on ‘todennäköisesti maailman johtava raiskauksen vammojen korjausasiantuntija’, Globe and Mail kirjoitti vuonna 2008 .

Hänet pakotettiin maanpaossa Eurooppaan kuukausien ajan vuoden 2012 murhayrityksen jälkeen puheen jälkeen, jossa hän kritisoi Kongon hallitusta ja kansainvälistä yhteisöä siitä, että he eivät ole kohdanneet joukkomurhaa maassa. Hänen potilaansa keräsi varoja maksamaan paluustaan myymällä ananasta ja sipulia, eNews Channel Africa raportoi , ja hän jatkoi työtään.

‘Meillä on velvollisuus piirtää linja ja emme koskaan hyväksy sitä, että naiset voidaan tuhota tänä päivänä tapahtuvalla tavalla’, hän kertoi toukokuussa Bill Gatesille , hyväntekeväisyydelle ja Microsoftin perustajalle.

Nadia Murad joutui sotarikosten uhreiksi Irakin Yazidi-vähemmistön jäsenenä, jonka islamilaiset valtiot sotivat tuhoamaan vuonna 2014. Sadat ihmiset hänen kylässään kuoli, kun taas nuorempia naisia pidettiin sukupuolen orjina. Murad itse joutui tällaisten väärinkäytösten kohteeksi ja uhkasi sen toteuttamisesta.

2018 Nobelin rauhanpalkinnon voittaja Nadia Murad

Hän pakeni kolmen kuukauden ja saavutti pakolaisleirillä ennen kuin löytää uuden kodin Saksasta, Time totesi vuonna 2015 .

Seuraavana vuonna hänestä tuli YK: n ensimmäinen Goodwill-suurlähettiläs ihmiskaupan eloonjääneiden ihmisarvosta ja hänestä tuli Amal Clooneyn asiakas , joka on auttanut häntä jatkamaan ponnistelujaan näiden rikosten torjumiseksi maailmassa.

Hän kertoi tarinastaan The Last Girl: My Story of Captivity ja My Fight islamilainen valtio, joka tuli esiin vuonna 2017 .

Nobelin kemian palkinto vuonna 2018 annettiin evoluutiotieteilijöille Frances Arnoldille, George Smithille ja Gregory Winterille keskiviikkona, fysiikan palkinto meni laserin keksijöille Arthur Ashkinille, Gerard Mourou'lle ja Donna Stricklandille , kun taas Nobelin lääketieteellisen palkinnon sai James P. Allison ja Tasuku Honjo maanantaina niiden läpimurtoon syöpätutkimuksessa.

Tämän vuoden Nobelin kirjallisuuspalkinto on lykätty .

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *