Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

Lyft-scooters1
Kulttuuri

Lyftin sähköiset skootterit osuivat Santa Monican kaduille

Lyft-scooters1

Lyft on käynnissä skootterisodissa.

Ratsastusmatkatoimisto lanseerasi maanantaina docklessin vuokrattavia sähkökoottereita toisessa kaupungissaan Santa Monicassa Kaliforniassa. Se vei ajoneuvot Denveriin aiemmin tässä kuussa. Sen kilpailija Uber ei ole vielä ottanut käyttöön e-skoottereita kaupungin kaduille.

‘Se, mitä olemme nähneet viime vuonna, on tämä valtava kysyntä enemmän liikkuvuusmahdollisuuksia kaupungeissa, erityisesti nopeat matkat’, sanoi Caroline Samponaro, Lyftin pyörä- ja skootteripolitiikka. ‘On suurempaa mahdollisuutta nähdä uudelleensuunnitteluun kadut, jotka palvelevat ihmisiä eikä vain autoja.’

Viime kuussa Lyft sai hyväksynnän käyttää sähkömoottoripyöräilijöitä Santa Monicassa, kuten myös Jump, joka on Uberin aiemmin tänä vuonna ostama polkupyörävuokraamo. Scooter-yhtiöt Bird ja Lime saivat myös luvat. Saadaksesi luvan Santa Monicalta, Lyft sanoi, että se tarjoaa alennuksia skootteritapahtumista pienituloisille asukkaille. Yhtiö sanoi maanantaina, että se on sitoutunut lupaukseen.

Vaikka Santa Monica myönsi Lyftille luvan, San Franciscon sääntelyviranomaiset löysivät yrityksen yhdessä Jumpin, lintujen ja kalkkien kanssa. Sen sijaan kaupunki antoi lupia yrityksille, joilla on puhtaat tulokset työskennellä sääntelyviranomaisten kanssa ennen niiden palvelujen käynnistämistä – Scoot ja Skip.

Skootterista on tullut kiistanalainen aihe koko USA: ssa , ja yritykset pudottavat ne kaupungin kaduille ilman ennakkoilmoitusta lainsäätäjille tai asukkaille. Jotkut ihmiset ovat olleet tyytyväisiä uuteen tapaan kiertää ruuhkaisia kaupunkeja. Toiset ovat kuitenkin valittaneet, että ratsastajat eivät noudata tien lakeja ja vaarantaa jalankulkijoita ratsastamalla jalkakäytävillä ja jättämällä skootterit mihin tahansa tuntuu.

Santa Monica oli ensimmäinen yhdysvaltalainen kaupunki, joka oli upotettu skoottereilla. Lintu aloitti palvelunsa siellä syyskuussa 2017. Santa Monican virkamiehet saivat paikallisilta asukkailta niin paljon valituksia, että City Attorney's Office teki valituksen yhdeksästä rikosoikeudellisesta määräyksestä joulukuussa. Mutta asiat ovat rauhoittuneet sen jälkeen.

Bird paljasti maanantaina Santa Monicassa olevan skootterin ‘parklet’ prototyypin. Ajatuksena on tyhjentää skootteripöydän jalkakäytävät korvaamalla yksi tai kaksi kadulla olevaa pysäköintitilaa autoille, joissa on polkupyörän ja skootterin pysäköintialue. On epäselvää, jos kaupunki antaa OK: n näillä puistoilla.

Santa Monica julkisti pilottiohjelman , jonka lupaprosessi on elokuussa. Kaupungin sääntöjen mukaan Bird ja Lime voivat kussakin kaupungissa olla 750 skootteria, kun taas Jump ja Lyft voivat kussakin olla 250 skootterilla ja 500 polkupyörällä. Tämä määrä voi kasvaa tai laskea niiden hyödyntämisen ja suorituskyvyn perusteella kaupungin mukaan.

Denverissä Lyft sanoi, että käyttäjien palaute käyttäjiltä on ollut hyvä ja ridership on ollut odotettua korkeampi.

‘Olemme kunnossa, kun syömme ratsastusretkillemme’, Samponaro sanoi. ‘Kun odotamme kumppaneita kaupunkeihin, jotta voimme ratkaista suurempia liikkuvuuteen liittyviä kysymyksiä, saavutamme paremman tasapainon.’

Lyft sanoi, että sen tavoitteena on tuoda skoottereita vielä kymmeneen kaupunkiin tämän vuoden loppuun mennessä. Uberin tiedottaja sanoi, että yhtiö aikoo myös käynnistää skootterit, mutta hän kieltäytyi jakamasta lisätietoja siitä, missä ja milloin.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *