Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

Doug Seegers esiintyy Johnny D: n Uptown-loungessa.
Musiikki

Laulaja siirtyy asunnottomasta karttapäällikköön viiden vuoden aikana

kuva

53. Country Music Awards -palkinnot – saapumiset Lähde: Getty Images

UUSI vuotta sitten New Yorkin kotoisin oleva Doug Seegers oli kodittomuusmusiikin muusikko, joka rupesi Nashvillen kaduilla.

Silloin ruotsalainen dokumenttihenkilöstö kuvasi hänet laulaen rueful-laulunsa Going Down to the River ja varasi hänet tallennusistuntoon Johnny Cashin vanhassa studiossa. Nyt Seegers, 66, on yksi Skandinavian suurimmista tähdistä: karttapäällikkö, joka pelataan loppuunmyytyille väkijoukoille ja jossa on uusi muistio, menossa alas joelle .

‘Se on ollut kosminen kokemus’, Seegers, joka jakaa aikansa Nashvillen ja Tukholman välillä, kertoi The Postille . Sitten hän lisäsi: ‘Elämäni on ollut täynnä hurjasti erilaisia muutoksia ja skenaarioita.’

Seegers syntyi vuonna 1952 Rockawayn rannalla. Hänen äitinsä, Marilyn, lauloi evankeliumia ja bluegrassia ja kannatti Seegersiä ja hänen veljensä välitöntä työtä. Hänen isänsä, John, oli jyrsijä ja ojensi perheen, kun Seegers oli noin kahdeksan.

‘Mutta hän jätti kaikki Hank Williamsin tietueet’, sanoi Seegers, joka opetti itseään kitaraa pelaamalla isänsä vanhojen levyjen kanssa.

Hän vietti 1970-luvulla ja 80-luvulla yrittäessään tehdä sen muusikoksi Manhattanissa ja Austinissa, Texasissa, soittaen yhtyeissä ja laulamalla omia sävelmiä kaduilla.

Sitten hän muutti Ithacan osavaltioon perheen kasvatukseen ja puunjalostukseen, mutta oli levoton. Seegerit olivat siemenkasvatuksessa ja huumeissa lukion jälkeen, ja se kääntyi täyteen tapaan tänä aikana. Kun kuusi kuukautta vankeudessa vietettiin neljännelle DUI: lle, Seegers – sitten lähestymässä 50 – kertoi kahdelle teini-ikäiselle lapselleen, että hän aikoo mennä Nashvilleen jatkamaan musiikkia.

Doug Seegers osallistuu 14-vuotiseen Americana-musiikkiliiton kunniaksi ja palkintoon vuonna 2015. Kuva: Erika Goldring / Getty Images

Doug Seegers osallistuu 14-vuotiseen Americana Music Associationin palkintoihin ja palkintoihin vuonna 2015. Kuva: Erika Goldring / Getty Images Lähde: Getty Images

Vaikka Nashville oli vieraanvaraisempi sellaisen maan kalliolle, jonka Seegers kirjoitti, se oli myös kovasti kilpailukykyinen. Hän rupesi edelleen alkoholiin ja huumeisiin – ja lopulta menetti kotinsa.

”Crack oli se, joka riisutti minut musiikista”, hän sanoi. ‘Myin instrumenttejani ostamaan lisää lääkkeitä.’

Vuonna 2013, yli vuosikymmenen jälkeen Nashvillessä, Seegers alkoi rukoilla. ”Voin tuntea [Jumala] kertoa minulle:” Aion huolehtia sinusta ”, hän muistutti. Hän heitti pois vodkansa ja päätti puhdistaa.

Silloin hän tapasi ruotsalaisen laulajan Jill Johnsonin, joka kuvasi dokumenttielokuvaa katumuusikoista. Mutta Seegers, joka asui sillan alla, ei odottanut mitään, mitä hän tarjosi tallennusistunnostaan.

”En voinut uskoa sitä, kun kuulin, että laulu oli 1. ruotsalaiseen iTunesiin”, hän sanoi.

Pian hänellä oli ennätys, eurooppalainen kiertue ja henkilökohtaisia sankareita kuten Emmylou Harris. Hän jopa sovitti lapsensa kanssa.

Nyt työskentelemällä uudella albumilla Seeger pelaa edelleen kadulla. Hän osti juuri talon Nashvillen lähellä, mutta sanoi, että hän ‘tuntuu aina kodittomalta.’

”Nautin vapaudesta [olemaan hieman jyrkkä]”, hän sanoi ja lisäsi, että hän kalastaa edelleen huonekalujen ja muiden tavaroiden roskakorissa.

‘En usko, että en pidä useimmista ihmisistä.’

Doug Seegers esiintyy Johnny D: n Uptown-loungessa.

Doug Seegers esiintyy Johnny D: n Uptown-loungessa. Lähde: Getty Images

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *