Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

Kulttuuri

Ghost blimps kummittelee humalaa angaria Tillamookin ilmamuseossa

Kun kotipaikka on partio lentoaseman blimps, Hangar B Naval Air Station Tillamook nyt asuu Oregonin Tillamook Air Museum , jossa omituinen kokoelma klassisia lentokoneita. Näyttelyn tähti on kuitenkin massiivinen angari itse. Se on 7-hehtaarin (2,8 hehtaarin) jalanjälki ja se on yli 15 tarinaa. Hämmästyttävää, että se on valmistettu kokonaan puusta, ja itse asiassa se on yksi maailman suurimmista puurakennuksista.

1940-luvun alussa rakennettu Hangar B on peräisin siitä hetkestä, kun sotilaat käyttivät blimpeja ja muita ilmalaivoja useissa eri rooleissa, mukaan lukien merivalvonnat. K-luokka, joka esiteltiin ensimmäisen kerran 1930-luvun lopulla, metsäsi sukellusveneitä monenlaisilla huipputeknologioilla.

Kun metalli on tarkoitettu muuhun käyttöön, valtava ilmalaivojen säilyttämiseen tarvittava angari rakennettiin lähes kokonaan puusta. Useita viiveitä, mukaan lukien huonot sääolosuhteet, vetivät pois rakentamisen kuukausia. Sisar hangar, angari A, valmistui jälkikäteen ja kesti vain muutaman viikon. Se paloi vuonna 1992.

NAS Tillamook poistettiin käytöstä toisen maailmansodan jälkeen. Hangar B pysyi. Tänään Tillamook Air Museumin kokoelma potkuria ja suihkukoneita istuu pääosin. Yksi lentokoneen ulkopuolella, iso Mini Guppy -rahtilentokone voisi silti helposti sovittaa sisään. Tässä on katsominen Hangar B: sta ja lentokoneista, jotka kerran ja nyt kutsuvat tätä uskomattomaksi rakennuskodiksi.

Oregonin puu

Reitti 6 kutoo tiensä ylös ja yli Portlandin rannikon Tyynellemerelle, ja yön lumi on jättänyt kulkea ohueksi, märkäksi sotkuksi kuin aurat kirkastavat ja pudottavat hiekkaa. Google kutsuu puhelimestani kääntymään, mutta sen ei tarvitse vaivautua: huomasin etäisyyden massiivisen Hangarin B: n.

Tulen pian sen jälkeen, kun museo avautuu, mutta en ole ainoa täällä. Lentokonehallit ovat lähes aina valtavia rakennuksia, mutta Hangar B on jotain muuta. Ei vain yli 300 metriä pitkä, vaan se on valmistettu lähes puusta.

Tulen museoon, ja olen samalla ahdistunut ja pettynyt. Toisaalta lentokoneita on hyvin vähän, ja sotkuinen tila on melko hämärässä. Yli puolet museon lentokoneista pidetään kirkkaasti valaistussa teltassa, mutta se ei ole heti ilmeistä. Itse eniten hangarin jälkeen kiinnostaa minua Mini Guppy, joka sijaitsee massiivisten ovaarien ulkopuolella. Astuin ulos taivaan selvittämiseen, mikä tarjoaa erinomaisia valokuvamahdollisuuksia. Mini Guppy, nuorin ja pienin Guppy-perheen perhe, on saatavilla, toisin kuin Super Guppy, jonka näin Pima-ilmailu- ja avaruusmuseossa.

Tillamook-air-museo-ja-K-alukset-360-2

Kun kävelen takaisin sisään, en voi auttaa, mutta ajattelen sitä ikkunaa ajoissa, joka johti tähän rakennukseen.

K-luokan partiointi

Yhdysvaltain laivasto käytti merenkulun partioille vuosikymmeniä ei-jäykkiä ilmalaivoja, eli blimpeja. Niiden hidas nopeus ja pitkä kestävyys antoivat heille laivastojen ja konvojien saattajien tehtäviin, jotka olisivat olleet paljon vaikeampia perinteisille lentokoneille.

K-luokka , joka lennettiin ensimmäisen kerran vuonna 1938, tuli yksi menestyksekkäimmistä partioista. Yli 130 rakennettiin ja käytettiin toisen maailmansodan aikana ja hyvin 1950-luvulle. Suurin osa niistä oli Pratt- ja Whitney Wasp-säteisradioita, joiden suurin nopeus oli 125 km / h. Patrolit kesti usein 24 tuntia, mutta jopa pidemmät lennot olivat mahdollisia.

40-jalkainen (12 m) gondoli tai ohjausauto oli ahdas, tilalla jopa 10 miestä, mutta ilman erillistä kylpyhuonetta . K-luokan uhka vihollisten sukellusveneille johtui lähinnä niiden kyvystä havaita etäisyys paljon kauempana kuin pintalaivat, joko visuaalisesti tai tutkan tai magneettisten anomalianilmaisimien avulla . He saivat kuitenkin 0,50 kaliiperia konekivääriä, ja useimmat kannattivat useita syvyysmaksuja.

Meriliikenneasema Tillamook oli koti-K-luokan blimpsin asuinalue, jossa Hangar B rakensi heidät. Vaikka K-luokka oli suurempi kuin aiemmat partiolennot ja Goodyear Blimps, K-luokka oli tarpeeksi pieni suhteellisen pienelle miehistön jäsenelle ja kyvylle käyttää liikkuvaa kiinnitysmastia.

K-luokan blimpeja ei ole enää olemassa, vaikka kaksi gondolia ovat museoissa muualla Yhdysvalloissa . On edelleen seitsemän puisia ilmalaivojen angareja, jotka seisovat edelleen: kaksi vain etelään Los Angelesista , kaksi Pohjois-Kaliforniassa ja kaksi New Jersey: ssä . He eivät kuitenkaan ole lähes yhtä helposti saatavilla kuin Tillamook.

Bygone blimps

Tillamook on tiukasti lentomuseo, ja se on vähän valoa lentokoneissa. On kuitenkin joitakin jalokiviä, kuten Mini Guppy ja useita ainutlaatuisia ilma-aluksia, jotka löytyvät angar-sisä-a-hangar-teltasta. Arkkitehtuurin nerdinä, hämmästellen Hangarin B puinen ihme, oli matkan arvoinen. Ehkä ei riitä perustelluksi käydä Länsi-Oregonissa itsestään, mutta lähistöllä sijaitsevassa Tillamook Creamery -messuissani olevalla macilla ja juustolla oli melkein, ja molemmat ovat vain lyhyen ajomatkan päässä upealta Evergreen Air and Space -museolta McMinnville, Oregon.

Kaiken kaikkiaan kiehtova katsaus harvaan tyyppiseen rakennukseen, jossa on joitakin viileitä lentokoneita. Jos Tillamook on hieman liian kaukana, tutustu yllä olevaan galleriaan.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *