Get Music Pro

Cultural knowledge Defined

berternie
TV ja Elokuvat

Bert ja Ernie, homo tai ei? Joko niin, olet oikeassa

berternie

‘,’modalTemplate’:’

<\/svg>{{content}}<\/div><\/div>‘,’setContentOnInit’:false}’>

Jos varttuit katsomassa Bert ja Ernie PBS: n pitkäkestoisten lasten sarjassa Sesame Street , tiedät jo, että Muppetin miehet ovat hyviä ystäviä .

Mutta kysymys on ‘kuinka hyvä’?

Ovatko he vain parhaita kavereita ja kämppäkavereita, jotka haluavat hengailla, saada toisilleen harkittuja lahjoja ja keskustella kyyhkysistä ja kummikannuista? Tai onko jotain romanttista?

Kysymys ei ole uusi. Mutta tällä viikolla se nousi uudelleen, kun entinen Sesame Streetin kirjailija Mark Saltzman paljasti LGBTQ-sivuston Queertyin haastattelussa , että kyllä, rakastettu duo on todellakin homoseksuaalisessa suhteessa.

‘Muistan kerran, että San Franciscon kronikasta, kaupungin esikoululaisesta tullut sarake kääntyi äidin puoleen ja kysyi’ ovat Bert & Ernie ystäviä? ‘ Ja se, joka tuli esiopetuslapsesta, oli hauskaa, Saltzman sanoi. ‘Se oli ohi, ja jokaisella oli nauraa ja meni takaisin siihen. Ja olen aina tuntenut sen ilman suurta esityslistaa, kun kirjoitin Bert & Ernieä, he olivat. Minulla ei ollut mitään muuta tapaa kuvata niitä. ‘

Saltzman, joka on homo, kertoi Queertyille, että hän aina ajatteli itsensä Ernie ja hänen kumppaninsa Arnie Glassman Bertiksi.

Kuten levisi että entinen Seesamitie kirjailija sanoi lopulta, mitä monet meistä jo epäillään, Sesame Workshop, voittoa tavoittelematon koulutusorganisaatio takana Sesame Street, twiitannut virallisen lausunnon tiistai sanomalla pari ovat vain pari hyvinä kaverukset.

‘Heidät luotiin opettamaan esikoululaisia, että ihmiset voivat olla hyviä ystäviä niiden kanssa, jotka ovat hyvin erilaisia kuin itseään’, lausunnossa todettiin. ‘Vaikka heidät tunnistetaan mieshahmoiksi ja niillä on monia ihmisen piirteitä ja ominaisuuksia (kuten useimmat Sesame Street Muppets), he pysyvät nukkeina, eivätkä heillä ole seksuaalista suuntautumista.’

Vaikka Sesame Street on saattanut suunnitella Bertin ja Ernyn olevan suoria, aikuisina katsomme heidän suhdettaan todelliseen suodattimeen, joka luultavasti sanoo enemmän meistä kuin nuket.

LGBTQ-esitys lasten näyttelyissä on tärkeää, joten miksi ei lisätä joitakin LGBTQ-merkkejä Muppet-luetteloon? Muppets voi olla pelkkiä nukkeja, mutta Sesame Street on käyttänyt niitä reaalimaailman ongelmien ratkaisemiseen, kuten hyvin aikuisen HIV-aiheen.

Kami Muppet näytti Takalani Sesamessa, Sesame Streetin eteläafrikkalaisessa yhteistuotannossa, ja luotiin vuonna 2002 nimenomaan opettamaan lapsia HIV: stä. Itse asiassa Kami esiteltiin ja mainostettiin maailman ensimmäiseksi HIV-positiiviseksi Muppetiksi.

Muppet-suunnittelija Ed Christie puhui amerikkalaisen television arkistosta Kami-hirviöstä Muppet.

‘Kun me sisällytämme hirviöitä mihin tahansa meidän esityksiimme, se rajaa tiettyjä luokkia’, Christie sanoi. ‘Se ei salli sen luokittelua, koska hirviö on hyvin abstrakti. Voit tulkita sitä yhdellä tavalla tai tulkitset sitä toisella tavalla. Jokainen tuo oman kokemuksensa tähän hahmoon ja mitä he saavat siitä.

‘Uskon, että HIV-hahmon kehittäminen hirviöksi voit estää ihmisen leimautumisen siihen’, Christie lisäsi. ‘Hän on ihana… ja hänellä on positiivinen asenne, mutta koska hän on hirviö, se antaa sinulle mahdollisuuden hyväksyä enemmän tätä merkkiä ja mitä hänen viestinsä on. Ihmiset ostavat sen. He vain rakastavat heitä, koska he tuovat oman kokemuksensa se.’

Ja ehkä se on suurempi kuva täällä. Bert ja Ernie suhde on se, mitä teet siitä. Jos haluat, että Muppets ovat vain parhaita ystäviä ja kämppäkavereita, jotka tapasivat sattumalta, kun Bert muutti vanhempiensa kotiin Sesame Streetiin – se on hienoa.

Mutta jos olet lapsi, joka on kiinnostunut homoyhteisöstä, tämä voisi olla hyvä työkalu vanhemmalle tai opettajalle selittääkseen, mitä LGBTQ tarkoittaa ja miten se voisi liittyä Bertin ja Ernyn suhteeseen.

Kaikki haluavat vain tuntea itsensä. Kuka me kiellämme heidät?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *